Елаците-Мед“  се стреми към ниско въздействие върху околната среда чрез

...
 Елаците-Мед“  се стреми към ниско въздействие върху околната среда чрез
Коментари Харесай

„Умният“ рудодобив и зелената икономика

 

„ Елаците-Мед “  се стреми към ниско влияние върху околната среда посредством софтуерно развиване, оптимално оползотворяване на ресурсите и понижаване на минните боклуци

„ Елаците-Мед “ е част от група ГЕОТЕХМИН, чийто потенциал в проектирането, строителството и ръководството на уреди за предпазване на минни боклуци е потвърден с построяването и употребата на насипищата при Рудодобивен комплекс и хвостохранилище „ Бенковски-2 “ към Обогатителен комплекс, на три пречиствателни уреди, както и с сполучливата рекултивация на хвостохранилище „ Бенковски-1 “. Днес този опит е в основата на рекултивацията на 290 декара от въздушния откос на хвостохранилище „ Бенковски-2 “ и на към 300 декара от източното насипище на рудник „ Елаците “. Разговорът ни за минната промишленост и зелената стопанска система стартира от забавна околност – на мястото на бившето хвостохранилище „ Бенковски-1 “, което е финален стадий от минната активност, се простира гъста зелена гора.

Какви са провокациите и опциите на минната промишленост в региона на „ зелената стопанска система “. Как автоматизацията и дигитализацията в добива и преработката на минерални първични материали пестят ресурсите на Земята. Какви тактики, технологии и техники усъвършенстват положението на почвите, въздуха и водите. Как се понижават количествата боклуци и къде може да има добавена стойност от тях? На тези въпроси дават отговор мениджъри от „ Елаците-Мед “ АД, които работят с екипите си за устойчивото развиване на минната компания.

Стоил Димитров, зам. общоприет шеф „ Производство “:

Имаме потвърден опит, ще правим цялостна рекултивация и на хвостохранилище „ Бенковски-2 “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР